БСП: Недопускане да се увеличи цената на тока и Бюджет 2022 – най-спешните задачи пред управлението
Секция: ПОЛИТИКА
13 Декември 2021 14:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП: Недопускане да се увеличи цената на тока и Бюджет 2022 – най-спешните задачи пред управлението

/КРОСС/ „За нас от БСП социалният вектор е най-важният и водещ в преговорите, и в бъдещата работа на правителството. От най-спешните задачи пред това правителство и Народно събрание е недопускане на увеличаване на цената на електроенергията за битовите потребители. Най-важна е и работата по Бюджет 2022". Това заяви пред Нова телевизия заместник-председателят на ПГ на „БСП за България Атанас Зафиров.

„В преговорите отстояхме нашите червени линии. Извън въпроса със Северна Македония и въпросът с Истанбулската конвенция, нашата основна червена линия е социалната политика", подчерта секретарят на ПГ на „БСП за България" Ирена Анастасова в ефира на бТВ.

Тя изрази надежда, че ще има добър диалог между четирите партии в коалицията и че интересите на хората, повишаването на техните доходи и преминаването през кризите ще са реперите, които нито една партия няма да прескочи.

„Оптимист съм за пълен 4-годишен мандат. Така сме работили и в преговорните екипи, и при подписването на споразумението. Това е желанието на всички и ще положим максимални усилия това да се случи, за да има стабилност в България и да тръгнем напред", каза още Анастасова.

Пред БНТ народният представител от „БСП за България" Борислав Гуцанов заяви: „Четирите партии, които направихме тази коалиция, трябва по най-бързия начин и в най-кратки срокове да изтласкаме държавата от дъното, в което се намираме в момента. Затова и един от първите приоритети, за който говорим от БСП, това е цената на електричеството да се запази такава, каквато е в момента."

Според него няма да има риск при усвояването на средствата от Плана за възстановяване и устойчивост, но трябва да се направи така, че той да е реалистичен и реално да подпомогне развитието на икономиката на страната.