Вицепрезидентът към доброволци: Връщате вярата в добродетелите
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Декември 2021 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вицепрезидентът към доброволци: Връщате вярата в добродетелите

/КРОСС/ „Вие връщате вярата в добродетелите и рисувате по-красивия образ на нашето общество. Той не е агресията, дебелите стени помежду ни, омразата и девалвиралите от прекомерна употреба думи. Добротворчеството е образът на обществото ни.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави участниците в годишните награди „Доброволческа инициатива 2021“. Конкурсът се провежда от 2011 г. от „Национален алианс за работа с доброволци“ и Фондация „Лале“. В тазгодишното издание участваха 33 инициативи, като по традиция бяха отличени три от тях.

„На Игнажден Господ изпрати добри хора в президентската институция. Днес е празник на хората с големи сърца, поощрение за хората със светли души, които посвещават от своята енергия и време да творят добро за другите. Доброволчеството няма цена, най-голямото признание за него са усмивката, погледът и думите на благодарност“, изтъкна Илияна Йотова.

Вицепрезидентът благодари на „Национален алианс за работа с доброволци“ и Фондация „Лале“, на всички доброволци за това, че възпитават децата и младите хора в човеколюбие и добротворство. Повече чудеса в душите и делата пожела Йотова в навечерието на Коледните празници.

Отличените инициативи на официалната церемония са:  Инициатива „Средногорски добротворец“ за опазване на околната среда – група ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Златица; Инициатива „Старото читалище“ – ОНЧ „Св. св. Кирил и Методий - 1905“, гр. Велинград; Доброволци за реакция при бедствия, аварии и катастрофи – Сдружение „Аварийно Спасяване Пловдив“.