Първи поглед към Maserati MC20 Convertible
Секция: Автомобили
22 Декември 2021 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първи поглед към Maserati MC20 Convertible

/КРОСС/ Днес Maserati разпространи първите снимки на новата версия Convertible на суперспортния модел MC20.

Без да анонсират каквито и да било подробности за новата си кола, от Maserati споделят, че купето на MC20 Convertible е изпълнено от въглеродни нишки и други композитни материали, и че същият подход ще бъде използван и в серийната версия на автомобила, в това число и при неговата изцяло електрическа версия.

Maserati представи MC20 през септември миналата година, като акцентира върху това, че колата е онова предложение на марката, което всички сме очаквали. Автомобилът се отличава с върхова аеродинамика, трилитров, V-образен, шестцилиндров двигател с максимална мощност от 630 конски сили и максимален въртящ момент от 730 Нм, осемстепенна роботизирана предавателна кутия, възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 2.9 секунди, от 0 до 200 км/ч за по-малко от 8.8 секунди и максимална скорост на движение от над 325 км/ч.

Самият двигател на Maserati MC20, което тежи под 1500 килограма, е от изключително значение за марката, която представя своя собствена разработка в областта след повече от 20 години затишие.