Алтернативни рецепти за празничната трапеза
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Декември 2021 19:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Алтернативни рецепти за празничната трапеза

/КРОСС/ Алтернативни рецепти на традиционните гозби предлага шеф Никола Симеонов!

По думите му идеята е да се покаже на хората как традиционните рецепти да бъдат малко по-различни. "На хората не им се готви едно и също. Така не искам да променям традицията, а да покажа как да бъде по-интересна", обясни той. И започна с кимчи туршия.

"Това корейският начин за правене на кисело зеле. Техниката е същата като нашата, но подправките са различни - чесън, джинджифил и лют червен пипер. Фи сос и водорасли също се използват", разкрива шеф Симеонов. И добавя, че трябва да следим карфиолът да е твърд и да не е изсъхнал, а зелките - по-рехави. Важно е солта да не е йодирана.

Следващата стъпка след туршията за него е зелето. "Използвам мас, не е толкова вредно. Запържва се лука, а след като приготвим зелето, стигаме до месото. Свински гърди са любимото ми месо. С върха на ножа се нацепва леко кожата и се слага с морска сол за цяла нощ в хладилника. След това става хрупкава", разкрива Симеонов.