Задържаха прегазилия куче на Бъдни вечер
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Декември 2021 07:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха прегазилия куче на Бъдни вечер

/КРОСС/ Полицията задържа мъжа, който прегази куче в пазарджишкото село Мало Конаре. Арестуваният е на 52 години, съобщават от областната дирекция на МВР.

Навръх Бъдни вечер в социалните мрежи беше разпространено видео, на което се вижда как джип преминава през лежащо в страни от пътя куче.  Сигналът до полицията е  подаден от местни жители.

След получаване на сигнал в РУ-Пазарджик се създава екип от служители на сектор „Криминална полиция”, които предприемат действия за неговото изясняване. Установено е мястото, където е станал инцидента и е проучен детайлно оригиналния видеозапис от охранителна камера на къща в село Мало Конаре.

От организация за защита на животните са закарали кучето във ветеринарна клиника и оставено за лечение. Състоянието му е тежко.

В резултат на проведените действия органите на реда установили, че автомобилът е собственост на 52-годишен мъж от Пазарджик, който към момента на случилото се е бил и негов водач. Днес той е задържан в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа.

По случая е образувана преписка, която е докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик. За подобно престъпление законът предвижда от 1 до 3 години затвор и глоба от 1000 до 5 хиляди лева.