Къщата, резервирана от 300 души, остава празна за празника
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Декември 2021 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Къщата, резервирана от 300 души, остава празна за празника

/КРОСС/  Къщата в село Леденик, която брокерка отдаде под наем за Нова година на 25 компании едновременно, ще посрещне 2022 г. празна. Жената, която е взела капаро за нея от над 300 души, вече е върнала парите на половината от тях, разказаха хората пред екипа ни.

Здравейте, ние сме една от излъганите компании, но тя ти върна парите и успяхме да си намерим къде да празнуваме Нова Година. В Черноморец сме, похвали се Петър.

С невърнати пари обаче ще посрещне новата година Цвета от София.  Дала е капаро от 1350 лева. След излъчването на репортажа по Нова Телевизия жената все пак успяла да се свърже с брокерката.

Свързахме се по телефона, обади ми се от друг номер, разбира се и обясни, че е станало някакво недоразумение и най-добре никой да не празнува в тази къща и да ни върне капарото.

Тя обеща, че ще върне парите на 29-ти. На 29-ти ние не получихме никаква сума. Чухме се още един път. Обеща и каза, че ще направи всичко възможно да ги върне на другия ден. Ние пуснахме жалба вчера. Днес отново нямаме изпратена сума, разказа Цвета Цонева.

Даниел и неговата компания са платили 1200 лева капаро и също очакват да получат парите си.

Относно въпроса дали успяхме да си върнем капарото, отговорът е Не. Миналата седмица около 20-ти 21-ви декември успях да се свържа с нея. Разбрах, че ще ми върне парите до 24-ти 12-ти, но това и така не се случи  и след вторият ни разговор на 29-ти 12-ти аз разбрах, че тя има проблеми с банката и няма как в момента да върне парите. Тоест да очакваме нашите пари, нали, може би догодина, заяви Даниел Алексиев.

Колко точно хора са платили за резервация в къщата в Леденик, ще изясни полицията, която работи по случая.

***Сн. Нова тв