Новогодишна наздравица в Старозагорската опера
Секция: КУЛТУРА
31 Декември 2021 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новогодишна наздравица в Старозагорската опера

/КРОСС/ В навечерието на Новата година, на 31 декември от 18.00 часа, Държавна опера-Стара Загора ще представи за пети път „Новогодишна наздравица” в Операта. Празничният концерт е последното голямо музикално събитие за изключително успешната за Държавна опера-Стара Загора творческа 2021 година.

Всички зрители, които изберат да започнат своето празнично новогодишно тържество от уютната зала на Старозагорската опера, ще имат възможността да повдигнат настроението си с богата и атрактивна програма, представена от великолепните солисти и оркестъра на Държавна опера-Стара Загора.

Концерта ще дирижира забележителният диригент от Босна и Херцеговина Емир Нуханович, режисьор Славчо Николов, сценичен  дизайн и костюми Гендони. Участват солистите на Държавна опера-Стара Загора Ивайло Джуров, Елена Петрова, Симона Кодева, Емилия Джурова, Марин Русинов, Инна Андреева, Тереза Бракалова, както и атрактивната двойка млади оперни певци Велин Михайлов и Лилия Илиева.

Особена чест е присъствието в програмата на именития френски пианист Ерик Бретон, който ще изпълни заедно с Оркестъра на Старозагорската опера „Варшавския концерт” на Ричард Адинсел. Ще прозвучат популярни увертюри, арии от опери,  оперети и мюзикъли на Джоакино Росини, Франц Лехар, Йохан Щраус, Джакомо Пучини, Имре Калман, Ленард Бърнстейн, песни от Стефан Димитров, Франк Синатра и др. Диригентът Емир Нуханович е избрал концертът да завърши с празничната бърза полка от Йохан Щраус „На лов”.

В цената на билета за Новогодишния концерт е включен кетъринг. По традиция ще бъде разиграна празнична томбола с награди.