Най-често изтегляните през 2021 г. приложения за мобилни телефони
Секция: Технологии
02 Януари 2022 08:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-често изтегляните през 2021 г. приложения за мобилни телефони

/КРОСС/ TikTok продължи да е най-сваляното приложение за Android и iOS и през 2021 година, демонстрират неотдавна оповестени от Apptopia данни за предходната година.

Високата му известност даже е помогнала на относително непознатото приложение за видео обработка CapCut да влезе в топ 10 на най-сваляните мобилни приложения за 2021 година CapCut е комфортен за TikTok инфлуенсърите и с помощта на това изпреварва Spotify, като музикалната платформа се подрежда на последното десето място.

Съвсем не е изненадващо, че точно ByteDance, компанията, която има TikTok, е основател и на Cap Cut.   Instagram, Фейсбук и WhatsApp заемат респективно второ, трето и четвърто място по брой сваляния, а на осмото място е Messenger. 

Така Meta (доскоро Facebook) съумява да пласира общо четири свои приложения в класацията за най-вече сваляния през 2021 година На пето място е приложението Telegram, което явно сполучливо се постанова измежду консуматорите като желан избор на криптирана платформа за другарство.

Snapchat и Zoom заемат шесто и седмо място, като си заслужава да отбележим края на превъзходството на Zoom в челните места, които приложението за видео диалози успяваше да доближи първоначално и разгара на пандемията.