Кога са ученическите ваканции от учебната 2021-2022 г.
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Януари 2022 18:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кога са ученическите ваканции от учебната 2021-2022 г.

/КРОСС/ На 4 януари учениците ще се завърнат в класните стаи след 11 дни коледна почивка, информира в-к Монитор.

Голяма част от тях още преди този момент се чудят по кое време ще бъде идната им отмора. Първият неучебен ден за 2022 година ще бъде на 1 февруари, когато е междусрочната почивка. Понеже се пада вторник, учениците не би трябвало да могат да слеят почивния ден с предходния уикенд.

Ако обаче към този момент са завършени, то с един ден молба от родител по фамилни аргументи ще се съберат четири почивни дни и може да се възнамерява фамилна отмора. Родителите могат да приложат и същата скица около Освобождението.

Трети март се пада в четвъртък. Ако родителите напишат молба до класния началник или до шефа, могат да отидат на фамилна почивка от 3 до 6 март. През април се обрисуват много почивни дни. От 1 до 10 е пролетната почивка за учениците от 1 до 11 клас.

За зрелостниците тя обаче е единствено 7 до 10 април. След това всички ще почиват за Великден, който тази година се пада на 24 април, затова неучебни са дните от 22 до 25 в това число. Традиционно май е с голям брой неучебни дни.

Това са 2, който ще е почивен поради 1 май (неделя), 6 и 24. Неучебни ще бъдат и 18 и 20, защото за тогава са планувани двата наложителни държавни зрелостни изпити.
25 май пък ще е неучебен, само че присъствен ден за учебни, просветни и културни действия. През юни учениците от 8, 9 до 11 клас ще почиват и на 14 и 16, защото тогава ще се организират националните външни оценения за седми и десети клас