Путин и Ердоган обсъдиха руските предложения за гаранции за безопасност
Секция: Русия
03 Януари 2022 14:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин и Ердоган обсъдиха руските предложения за гаранции за безопасност

/КРОСС/ По време на телефонен разговор руският президент Владимир Путин и турският президент Реджеп Тайип Ердоган са обсъдили руските предложения за гаранции за сигурност, ситуацията в Закавказието, Сирия и Либия, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от РИА Новости.

„Бяха засегнати и международни теми, включително добре познатите предложения за разработване на юридически формализирани споразумения, гарантиращи сигурността на Руската федерация, ситуацията в Закавказието, въпросите за уреждане на конфликтите в Сирия и Либия“, се казва в съобщението.

Освен това руският президент Владимир Путин и турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на телефонен разговор са потвърдили намерението си за по-нататъшно засилване на взаимноизгодното партньорство между Русия и Турция, съобщи пресслужбата на Кремъл.

„След като си размениха поздравления по повод Новата година, Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган обобщиха основните резултати от двустранното сътрудничество и потвърдиха ангажимента си за по-нататъшно засилване на взаимноизгодното партньорство между Русия и Турция“, се казва в съобщението.