"Тайм“ и „Форбс“ обявиха най-влиятелните личности за 2021 г.
Секция: Шоубизнес
04 Януари 2022 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Тайм“ и „Форбс“ обявиха най-влиятелните личности за 2021 г.

/КРОСС/ Списание "Тайм" публикува своя ежегоден списък на 100-те най-влиятелни личности в света .Британският принц Хари и съпругата му Меган са на корицата на броя. Сред хората в листата попадат политици, представители на  бизнеса, на финансови институции, знатни персони, юристи и звезди от шоубизнеса. Личностите са подредени в няколко категории - пионери, титани, кумири, новатори, лидери и творци. 

Начело на категорията "пионери" е певицата Били Айлиш.

„За мен е огромна чест  да бъда част от тази класация. Много е вълнуващо. Чувствам се поласкана.  Да си призная, мразя факта, че израснах като проблемно дете. Особено в периода между 16 и 20 годишната ми възраст. Чувах какви ли не неща за себе си. И като се върна назад във времето и си спомня какво съм вършила когато бях на 14 – наистина нямам обяснение какво точно се е случвало в главата ми. Изобщо не знам как стигнах до тук. Този бранш е за луди хора”, коментира тя.

Начело на категорията "титани" е американската състезателка по спортна гимнастика Симон Байлс, която е 19-кратна световна шампионка и четирикратна олимпийска шампионка.

„Никога не съм си представяла, че ще се състезавам на световни шампионати и дори на олимпиада, така че всичко това беше много странно за мен. Не бях сигурна, че ще се справя със съчетанията по най-добрия начин. В онзи момент определено имах нужда от подкрепа и затова винаги се старая да вдъхвам кураж на момичетата в залата.Като професионален спортист до момента бях награждавана само когато постигна конкретен успех, но сега е различно и чувството е наистина приятно. Осъзнавам какво съм постигнала, през какво съм  минала и какво съм преодоляла. Ето защо да съм в тази класация за мен е огромно постижение. Много съм горда!“, споделя гимнастичката Симон Байлс.

Категорията „творци" оглавява актрисата Кейт Уинслет.

„Като хора, работещи в развлекателната индустрия всички носим отговорност и е важно да останем верни на себе си – да не променяме лицата си, да не продаваме телата си. Често ни идеализират, мислейки че сме перфектни, но това няма нищо общо с реалността.  Посланието, което искам да отправя към младите жени е – не се подценявайте! Спрете да се оглеждате в огледалото и бъдете себе си. Чувствайте се добре в кожата си, и знайте ,че сте прекрасни и отвътре и отвън! Бъдете уверени!“, казва актрисата.

В престижния списък попада и корейско-американската поетеса, писателка и професор Кати Парк Хонг.

На една от седемте специални корици на печатния брой позира   Дженсен Хуанг. Срeд глaвнитe зacлyги нa бизнесмена ce пocoчвaт нe caмo пpoизвoдcтвoтo нa мoщни видeoĸapти, нo и нeгoвия гoлям пpинoc в oблacттa нa aлгopитмитe c eлeмeнти нa изĸycтвeн интeлeĸт.

Категорията "лидери" оглавява председателят на Световната търговска организация Нгози Оконджо-Ивеала.

Титлата „Личност на годината за 2021 г.“ на списание "Тайм" се връчва на изобретателя милиардер Илон Мъск.  

Той е собственик на две компании – Tesla -  глобален лидер в производството на електрически превозни средства, и SpaceX - аерокосмически производител, занимаващ се и с космически транспортни услуги и комуникации. Мъск успява да постигне изключителен успех с всичките си  дейности. Революционните му начинания на   го превърнаха в най-богатия човек на планетата.

Списание Форбс обяви списъка си с най-влиятелните жени в света.  В  него преобладават дами от политиката и корпоративния свят. Класацията се оглавява от Маккензи Скот - бившата съпруга на един от най-богатите мъже в света - Джеф Безос.

В списъка за 2021 г. място намират 15 жени от медиите и шоубизнеса. Най-високата позиция - 23-та е за телевизионната знаменитост Опра Уинфри, чието влияние в публичното пространство е факт от много години.

Певицата Риана, която наскоро беше обявена за национален герой на Барбадос, заема 68-мото място в класацията. Изпълнителката официално вече е милиардерка, благодарение на успеха на модната си линия. Риана сключи договор за сътрудничество с известен френски моден гигант и така козметичната марка на Рири спечели над половин милиард долара през миналата година.

R&B кралицата Бионсе за поредна година намира място в престижната класация под номер номер 76. Според бизнес списанието бившата певица от Destiny's Child е спечелила общо 250 млн. долара от турнето си On The Run II със съпруга си милиардер Джей Зи. Следващата поред в престижната класация е  певицата Тейлър Суифт, която счупи множество музикални рекорди и отново е номинирана за "Грами". Албумът ѝ Folklore стана първият за годината, от който са продадени един милион копия.

Актрисата Рийз Уидърспун, която стана много успешен продуцент, е на 74-то място.

На 85-то място виждаме тенис звездата Серина Уилямс, която освен успешен спортист, се превърна и в истинска модна икона.