VISION EQXX : Бъдещето на електромобилите според Mercedes-Benz (Видео)
Секция: Автомобили
04 Януари 2022 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
VISION EQXX : Бъдещето на електромобилите според Mercedes-Benz (Видео)

/КРОСС/ Mercedes-Benz разкри първите официални подробности за новата си концептуална разработка VISION EQXX, с помощта на която от марката демонстрират своето виждане за бъдещето на електрическата мобилност.

"Mercedes-Benz VISION EQXX е как ние си представяме бъдещето на електрическите коли", коментира Ола Килениус, председател на управителния борд на Daimler AG и Mercedes-Benz AG. "Ние започнахме този проект само преди година и половина, който да ни отведе до най-ефективния Mercedes-Benz поризвеждан някога- с изключителна енергийна консумация от под 10 kWh на 100 километра. Той е с пробег от над 1000 километра с един заряд на батерия, която би се събрала и в компактен автомобил. VISION EQXX е високотехнологичен автомобил в толкова много отношения- той дори изглежда впечатляващо и футуристично".

video: https://www.youtube.com/watch?v=x2SvJ2vwNUs

Като един от основните фактори за впечатляващата енергийна ефективност на VISION EQXX от Mercedes-Benz посочват неговият батериен модул. За него от компанията коментират, че с капацитет от почти 100 kWh, той е с 50% по-компактен и с 30% по-лек от този, който е интегриран на борда на EQS.

VISION EQXX, задвижващата система на който е с мощност от 205 конски сили, се отличава също така с впечатляваща аеродинамика, като тук показателят е 0.175 (cd), употреба на рециклирани материали, специално разработена комбинация гуми и джанти, спирачни дискове от алуминиева сплав, интегрирана в тавана соларна инталация, която може да увеличи пробега с до 25 километра, и други.