Киану Рийвс е дарил 70% от хонорарите си от "Матрицата"
Секция: Шоубизнес
05 Януари 2022 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Киану Рийвс е дарил 70% от хонорарите си от "Матрицата"

/КРОСС/ Холивудският актьор Киану Рийвс е дарил 70 процента от хонорарите си за първия филм от поредицата "Матрицата" на фонд за борба с левкемията, пише в. "Дейли мейл". Актьорът е получи авансово плащане от 10 милиона долара за първия филм от франчайза, а по-късно са му платени 10 процента от приходите от прожекции в кината в размер на 35 милиона долара. По-голямата част от спечелените пари са постъпили във фонд за борба с левкемията.

През 1991 г. по-малката сестра на актьора, Ким, е диагностицирана с левкемия. Актьорът се грижи както за нея, така и за рехабилитацията й. Рийвс дори продава къщата си, за да бъде по-близо до сестра си. Актьорът също така похарчва 5 милиона долара за рехабилитационната й терапия.

"Тя винаги се е грижила за мен. Аз винаги ще се грижа за нея", споделя тогава Киану Рийвс.От 2001 г. сестрата на холивудския актьор е в ремисия. Ким вече е на 55 години. Рийвс впоследствие създава фонд за подпомагане на хора, борещи се с рака. Изданието припомня, че Киану Рийвс е споделил хонорарите си за следващите два филма от поредицата "Матрицата" с екипите за визуални ефекти, както и с дизайнерите на костюми.