Комикс описва живота на актрисата Бети Уайт
Секция: Шоубизнес
06 Януари 2022 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Комикс описва живота на актрисата Бети Уайт

/КРОСС/ Нов биографичен комикс отдава почит към живота на актрисата и комедийна звезда Бети Уайт, която със своята над 80-годишна кариера се превърна в любимка на Америка, предаде Ройтерс.

Уайт, която на 17 януари трябваше да навърши 100 години, почина на 31 декември в съня си в дома си, според агента й.

От първите й дни в телевизията до емблематичната й роля в "Златните момичета" и славата й в социалните мрежи - комиксът от 30 страници на TidalWave Productions проследява нейното холивудско пътуване. Книгата ще бъде достъпна както в цифров вид, така и в печатен вид и може да бъде намерена на множество платформи като Amazon.com.

Студиото TidalWave Productions за комикси и графични романи преди е публикувало биографии на знаменитости като Кари Фишър, Люсил Бол, Дейвид Боуи, Елизабет Тейлър.

Бети Уайт печели награда "Еми" за най-добра поддържаща актриса за ролята си в "Шоуто на Мери Тайлър Мур" през 1975 и 1976 г. През 1986 г. отново печели най-престижното телевизионно отличие, този път за изпълнението си в ситкома "Златните момичета" за четири възрастни жени, които живеят заедно в Маями. Уайт е номинирана за награди "Еми" още шест пъти.

Актрисата, която няма деца, работи за каузи в подкрепа на животните. Бети Уайт навремето дори отказва роля във филма "Колкото толкова" (1997) с Джак Никълсън и Хелън Хънт заради сцена, в която куче е хвърлено в улей за боклук.