Обвиниха Ема Уотсън в антисемитизъм заради подкрепа за палестинците
Секция: Шоубизнес
07 Януари 2022 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обвиниха Ема Уотсън в антисемитизъм заради подкрепа за палестинците

/КРОСС/ Бивши и настоящи израелски служители обвиниха британската актриса Ема Уотсън в антисемитизъм, след като тя публикува снимка на пропалестински протест с транспарант "Солидарността е просто глагол".

Съобщението на актрисата, най-известна с ролята си на Хърмаяни във филмите за Хари Потър, привлече силна подкрепа от палестинските активисти, както и силна критика от израелските власти.

„Десет точки за "Грифиндор" за антисемитизма", написаха бившият премиер Бенямин Нетаняху и бившият израелски посланик в ООН Дани Данон.

Настоящият посланик на Израел в ООН Гилад Ердан също разкритикува Уотсън.

"Фантастиката е възможна в "Хари Потър“, но не и в реалния живот. В противен случай, със силата на магията бихме могли да премахнем злото на "Хамас", което има за цел да унищожи Израел и палестинската власт, като подкрепя терора“, написа Ердан.

Израелският писател Абрахам Гутман определи атаките като "подигравка с истинския антисемитизъм".

"Ако простото признаване на съществуването на палестинците и изразяването на солидарност с тях е антисемитизъм - тогава какво не е?", попита Гутман.

Много хора в социалните медии също посочиха злоупотребата с термина "антисемитизъм". Според тях палестинците са сред семитските народи, така че критиката, че Уотсън е антисемит, защото ги подкрепя, е абсурдна.