Арест за 19-годишни младежи от Своге
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Януари 2022 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арест за 19-годишни младежи от Своге

/КРОСС/  Арест за 19-годишни младежи от Своге. В новогодишната нощ те отвличат свой приятел и искат откуп за него.

В имота на улица „Здраве“, където младежите празнуват,  живеят няколко семейства, включително с малки деца и неподвижна възрастна жена. Едно от жилищата на втория етаж се обитава от 19-годишен младеж, който живее сам, а от време на време го навестява баба му. Съседите казват, че ситуацията с този младеж и компаниите, които е събирал, е била нетърпима, те многократно са подавали жалби в полицията и са събирали подписка.

В ранните часове на 1 януари един от младежите, на 21 години, е бил задържан на сила и против волята му, бил е завързан с кабели и е бит с метална тръба.

Един от извършителите се е обадил на майката и е заявил, че синът й дължи пари.

Майката пристига от село Реброво, където живее, и предава 100 лева на гарата в Своге, след което младежът е освободен. Първоначално са задържани четирима души, но в момента в ареста са двама.

Повдигнато е обвинение на две от лицата, уточни и окръжният прокурор на София Наталия Николова.

На 5 януари тази година синът и майката са подали сигнал в МВР-Своге и е започнало досъдебно производство. Предявени са обвинения на две лица – на едното за противозаконно лишаване от свобода и за изнудване, а на другото лице за изнудване, каза още прокурор Наталия Николова.

Взети са им мерки задържане под стража. По закон могат да получат от 2 до 8 години лишаване от свобода за обвиненията за изнудване, а за противозаконното лишаване от свобода е до 6 години затвор. Грози ги и глоба от 2000 до 5000 лева, посочи Николова.