Джокович спечели делото за депортацията си
Секция: СПОРТ
10 Януари 2022 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джокович спечели делото за депортацията си

/КРОСС/ Новак Джокович спечели делото за депортацията си, съобщава Sky News. Така тенисистът ще може да играе в турнира от Големия шлем. Съдът отхвърли решението на имиграционните власти, че спортистът не е покривал здравните изисквания за влизане в страната, които постановяват, че всички чуждестранни граждани трябва да имат завършен цикъл на ваксинация срещу COVID-19.  Именно поради тази причина му бе отказана и виза.

Заседанието се проведе онлайн, като самият 9-кратен шампион на Откритото първенство на Австралия се присъедини в края му. За целта той трябваше да напусне хотела, в който беше изолиран при пристигането си в Австралия.

Малко след 8:15 часа българско време съдията Антъни Кели обяви, че Джокович е направил всичко необходимо, за да влезе в страната и трябва да може да се движи свободно в нея.  

На австралийското правителство е наредено да плати всички разходи по делото, а той да бъде освободен в рамките на 30 минути и да му върнати паспортът и личните вещи, отнети му от службите на летището при пристигането му в Мелбърн.

Сега световният номер 1 в тениса на практика ще може да участва на Australian Open, на който ще се опита да стане играча с най-много титли в историята.