Кантарджиев: Броят на заразените с COVID-19 ще продължи да се увеличава
Секция: Коментари
10 Януари 2022 09:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кантарджиев: Броят на заразените с COVID-19 ще продължи да се увеличава

/КРОСС/ Броят на заразените с COVID-19 ще продължи да се увеличава. Тази седмица в работните дни може да достигнем и рекорди на дневна заболеваемост”. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев в студиото на „Здравей, България”.

Основната заплаха за нашето общество в момента е голямата временната нетрудоспособност. Част от хората ще трябва да си бъдат вкъщи. Те няма да са много болни, но няма да са на работа. Трябва да се направят графици и отделни екипи в предприятията, трябва да има взаимозаменяемост, ако не искаш да ти спре предприятието. Това, освен ваксинацията, е най-важното в момента, каза още той.

Кантарджиев е категоричен, че хората със симптоми на коронавирус трябва да си останат вкъщи. Заразените не трябва да ходят на работа. Ако някого го дразни гърлото или има хрема и кихане – нека си остане вкъщи, коментира той.

За съжаление при Омикрон има пет пъти по-голяма вероятност да го прекараш втори път. Който е боледувал преди повече от 4-5 месеца – нека се ваксинира. Притеснява ме и това, че не знаем при Омикрон какво се случва с т.нар. „късен COVID”. Не е ясно и колко ще трае имунитета след този вариант на коронавируса, посочи още Кантарджиев.