Нови COVID мерки в Кипър за училища и оживени места
Секция: СВЯТ
10 Януари 2022 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нови COVID мерки в Кипър за училища и оживени места

/КРОСС/ В Кипър новата седмица започва с влизането в сила на нови мерки срещу разпространението на коронавируса. Те засягат училищата и места с голямо събиране на хора.

От днес във всички основни и средни училища се възобновяват присъствените занятия след коледната ваканция. Всички ученици, учители и непедагогически персонал трябва да представят отрицателен резултат от валиден 48 часа тест.

50% от служителите в компаниите в сектора на услугите, в които са заети над 10 души, от днес трябва да преминат на дистанционна работа.

Новите ограничения удрят ресторанти, музикални и танцови центрове, места за развлечения, сватби и кръщенета. Разрешеният максимален брой посетители за тях се намалява от 300 на 200 души, като танцуването е забранено.

За престой и посещения в хотели и други туристически места се допускат само хора, които са започнали или завършили ваксинацията си.

Утре отново ще има заседание на здравния министър и членовете на Научния консултативен комитет за обсъждане на епидемичната ситуация и евентуално предложения за нови ограничения.

Правителството обяви и че ще преразгледа на 15 януари действащата от 18 декември мярка, според която ваксинираните, които не са си поставили третата доза до 7 месеца след втората, губят коронавирусния си пропуск.