Дончев: Последният КСНС прилича на някакъв вид застраховка „Гражданска отговорност “
Секция: ПОЛИТИКА
12 Януари 2022 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дончев: Последният КСНС прилича на някакъв вид застраховка „Гражданска отговорност “

/КРОСС/ Последният КСНС прилича на някакъв вид застраховка „Гражданска отговорност“, да не би премиерът, като отиде на визита в Северна Македония да направи нещо различно от това, което са приели всички държавни институции и правителство, и нс още преди години.“

Това коментира Томислав Дончев от ГЕРБ.

 „А при един по-внимателен прочит прилича на жест на позициониране - кой е най-големият началник. И тук г-н президентът като че ли успя да се покаже като по-голям началник от изпълнителната власт“, добави той.

Според него е добре,  че позицията е препотвърдена:

Това означава, че е правилна, че няма разногласие между различните политически партии, не е добре навън България да излъчва разнопосочни сигнали“, смята още Дончев.

 По думите му е важно е да спрем езика на омразата, но е безспорно че е в национален интерес РСМ някога да е част от ЕС.

„А и ние като държава членка имаме позитиви да сме обградени от друго държави членки“, добави той.

Той коментира и последните обвинения от вътрешния министър Бойко Рашков, че 30-40 на сто от милионите, давани авансово за строежа на автомагистрала „Хемус“, са били насочвани обратно към ГЕРБ.

„Самата идея, че от преведени пари на фирма разходването е един вид злоупотреба, е да се каже, че злопуотребяваме със заплатата си, работодателят не следи какво правим с нея. При обществените поръчки е същото – аз възлагам на някой да свърши работата да построи участък от магистралата, ако не го направи - ще плаща неустойки“, каза Дончев.