Арести след разследване за фалшиви сертификати в Пампорово
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Януари 2022 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арести след разследване за фалшиви сертификати в Пампорово

/КРОСС/ Арести след разследване за фалшиви сертификати в един от големите ни зимни курорти-Пампорово. По случая работи Областната дирекция на МВР –Смолян и Окръжна прокуратура. Как се издава сертификат за COVID-19, без да си видял човека?  Екип на NOVA тръгна по следите на зрителски сигнал, затова, че масово персоналът в Пампорово работи с фалшиви сертификати. Каква е цената? И кой ги издава? Отговор на тези въпроси потърсиха Тина Ивайлова и екипът на glasnews.bg.

Те получават сигнал, че в Пампорово масово се издават фалшиви сертификати на персонала и не само. Връзката е Атанас Марчев, на 48 години от Хасково. Представя се за лекар и парамедик от лаборатория. С него се срещат наши подставени лица. Обясняват, че търсят работа в курорта, но нямат задължителният сертификат за COVID-19. Плащат 600 лева за два сертификата.

На подставеното ни лице взимат кръв, но после се оказва, че процедурата е проформа. Денят е събота, а резултатът трябва да е готов след два дни. Само че за наша изненада идва експресно - само след час. Взимаме сертификатите и правим проверка като сканираме кода. Сертификатите са качени в сайта his.bg.

В 10.00 ч. на следващия ден, след уговорена среща за направа на нови сертификати, последва арест на Атанас Марчев от полицаите в Смолян и Чепеларе. Заподозреният беше заловен с белязани пари. Собственикът на лабораторията вече беше разпитан от полицията в Пампорово. Пред камерата ни той заяви, че не е знаел, че негов служител прави фалшиви сертификати.