Новият Opel Grandland тръгна на конвейера
Секция: Автомобили
12 Януари 2022 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият Opel Grandland тръгна на конвейера

/КРОСС/ Grandland е SUV флагманът на марката Opel. Машината с логото Blitz /светкавица – нем./ се произвежда в Айзенах, Тюрингия. Шефът на Opel Уве Хохгешурц и премиерът на Тюрингия Бодо Рамелов бяха в Айзенах, когато първият екземпляр на колата слезе от поточната линия.

В началото на серийното производство ще бъде правен Grandland Hybrid4 в Ultimate оборудване с електрическо задвижване на всички колела и системна мощност от 221 кВт / 300 к.с. „Опакован с иновативни технологии, с напълно цифровия Pure Panel Cockpit и високоефективно портфолио за задвижване, включително два plug-in хибрида във фамилията си, новият Grandland ще ни даде допълнителна инерция в развитието на марката“, сподели Уве Хохгешурц в Айзенах.

„Доволни сме, че новият Opel Grandland вече може да слиза от производствената линия тук, в Айзенах“ - подчерта Ксавие Шеро, председател на надзорния съвет на Opel и мениджър човешки ресурси на Stellantis - „Социалният диалог отново доведе до конструктивни решения, които са от полза за конкурентоспособността на местоположението – което е още по-важно с оглед на мащабните промени в автомобилната индустрия.“

Opel също така продължава стратегията си за електрификация с новия Grandland и предлага два plug-in хибрида. Системната мощност на Grandland Hybrid е 165 квт / 224 к.с. и има максимален въртящ момент от 360 Нютон метра. Мощността се изпраща към предния мост чрез осемстепенен автоматик. Като вариант 4x4 с допълнителен електродвигател на задната ос, Grandland Hybrid4 предлага системна мощност от 221 кВт / 300 к.с. и 520 Нютон метра максимален въртящ момент.

Още в началната си цена от 28 790 евро новият Grandland в Business Edition има множество асистиращи системи. Стандартният „репертоар“ включва предупреждение за преден сблъсък с автоматично аварийно спиране, разпознаване на пешеходци, асистент за поддържане на лентата, пътни знаци и разпознаване на сънливост във водача, както и круиз контрол с интелигентен ограничител на скоростта.

Налице е и напълно цифров свят на пилотската кабина с новия Pure Panel. Смартфоните могат да бъдат свързани към информационно-развлекателните системи чрез Apple CarPlay и Android Auto. Друг акцент е предлаганата като опция адаптивна LED пикселна светлина IntelliLux със 168 LED елемента, която, подобно на системата за нощно виждане, празнува своята премиера в Grandland.