Иновативната система на LG-In-Vehicle Infotainment System е представена в нов луксозен електрически седан
Секция: Технологии
12 Януари 2022 15:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иновативната система на LG-In-Vehicle Infotainment System е представена в нов луксозен електрически седан

/КРОСС/ Най-новата висококачествена инфотеймънт система на LG Electronics (LG), е от основните характеристики на новия Mercedes-Benz EQS EV седан от 2022, сензорният дисплей Pillar to Pillar (P2P), вграден в MBUX Hyperscreen, се простира по цялата ширина на таблото. С уникалния си интериор и революционен human-machine интерфейс, първият луксозен електрически автомобил на Mercedes-Benz AG отговаря на футуристичните тенденции в сектора и насочва вниманието към вълнуващо визионерство за бъдещето му.

MBUX Hyperscreen е представен за първи път от Mercedes-Benz на AG CES 2021 и се състои от три екрана, включително LCD дисплей, ICD (Instrument Cluster Display) и два OLED displays, CID (Central Information Display) и CDD (Co-Driver Display) под стъклено покритие, създадено, за да създаде усещането за един непрекъснат дисплей. Приложението на усъвършенстваната пластична OLED (P-OLED) технология позволява на инфотеймънт системата в Mercedes-Benz EQS EV да предостави чисти, ясни изображения и текст, а тънките рамки без физически бутони означават, че потребителите могат да се насладят на интуитивен сензорен интерфейст с хаптичо докосване за потребителско изживяване с минимална необходимост от приучаване.

Системата IVI на LG е специално създадена да отговори на нуждите на Mercedes-Benz AG за извита панорамна форма, която изисканият и стилен седан налага. Вътрешният изследователски институт на LG, Production Engineering Research Institute, натоварен със задачата да даде експертна оценка за оборудването и материалите, както и за иновативните производствени техники, разработват основните технологии, внедрени в дисплея: Curved Glass Forming, Surface Treatment и Curved Display Bonding.

Работейки в тясно съдрудничество, инжинерите на LG и Mercedes-Benz AG издигат in-vehicle дисплеите като арматурни табла и навигационни системи на изцяло ново ниво, осигурявайки повече удобство и контрол на изживяването както за шофьора, така и за пътниците в колата. Визуално удовлетворявашата IVI система в Mercedes-Benz EQS EV не вдига само летвата за лекота на използването, но и тази за безопасността, като работи с технологии, които се представят много над минималния стандарт при челен удър и сблъсък.

За нас е чест и привилегия да имаме възможност да работим в толкова близко партньорство с доверен партньор като Mercedes-Benz AG,” сподели Юн Сок-Хюн президент на LG Vehicle component Solutions Company. “Това, че ни определят като ценен доставчик на автомобилни дисплеи за Mercedes-Benz AG за изминалата години, засилва гордостта ни, като доказва, че партньорството ни дава страхотни резултати.

Като иновативен партньор за бъдещата мобилност, LG Electronics Vehicle component Solutions (VS) Company работи с глобалните производители на автомобили като Mercedes-Benz AG да се превърне във водещ разработчик на свързаност, инфотеймънт, и ADAS решения, за да предостави едно подобрено потребителско изживяване по време на път. LG се ангажира да разшири портфолиото си и да засили възможностите си чрез придобиване на бизнеси като производителите на автомобилно осветление и системи за фарове ZKW Group, софтуерната компания за киберсигурност Cybellum, както и съвместното дружество LG-Magna e-Powertrain.