Днес ще бъде по-слънчево, но и ветровито
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Януари 2022 07:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес ще бъде по-слънчево, но и ветровито

/КРОСС/ През деня със силен вятър от северозапад ще се пренася по-топъл въздух и максималните температури утре ще са между 5° и 10°. Ще бъде и по-често слънчево, но и твърде ветровито особено в тези 12 области в Дунавската равнина и Горнотракийската низина, където поривите на вятъра ще достигат до 72 км/ч.

Силен и бурен вятър в планините - температурите и там ще се повишат и максималната на височина 2000 метра ще е около минус 1°, а в курортите ще е над нулата. Повече облаци ще има до обяд над масивите в Западна България.

Ветровито време и на Балканите, особено в централните и източните райони Ще е предимно слънчево и температурите навсякъде ще се повишат.

Западна и по-голямата част от Централна Европа остават под влияние на обширен антициклон и ще е предимно слънчево, докато дълбок циклон ще определя облачно, ветровито, и с валежи от сняг време в източните райони на континента.

Ветровито ще остане и у нас в събота, но минималните температури съществено ще се повишат. Ще преобладава слънчево време с повече облаци в планините, където не е изключено и слабо да превали.

В неделя минималните температури отново в цялата страна ще бъдат под нулата, но денят ще бъде слънчев, на места със сутрешни мъгли.