Антоанета Цонева, ДБ: Решението на Цацаров е лично, ние не воюваме с личности
Секция: ПОЛИТИКА
14 Януари 2022 09:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антоанета Цонева, ДБ: Решението на Цацаров е лично, ние не воюваме с личности

/КРОСС/ Управляващото мнозинство заяви, че ние предприемаме решителна реформа в КПКОНПИ. Решението на Цацаров е лично и трябва да подчертая, че ние не воюваме с личности. Това заяви Антоанета Цонева от “Демократична България” по повод оставката на Сотир Цацаров като председател на КПКОНПИ.

За нас е важно да се справим с начина по който функционира тази комисия, да я разделим на две и всичко онова, което сме заявили да бъде осъществено. Важно е ние да прокараме нашите законодателни инициативи и да може комисията да започне да работи по нов начин, допълни Цонева.

Разбира се, ние от ДБ сме имали през годините много силни критики към г-н Цацаров като главен прокурор, това е известно, фамозният скандал "Цумгейт", в който и нашата политическа формация беше намесена много рязко, така че нашата позиция е категорично ясна. Много по-важно е как ние ще реформираме КПКОНПИ, за да може тя действително да осигури ефективна борба с корупцията, да бъде разделена на две - комисия, която се занимава с отнемане на незаконно придобито имущество и другата част, която се занимава с разследване на корупция, обясни още Антоанета Цонева.

Тя коментира и предстоящият днес избор на председател на ВКС. Това заседание ще се води и от правосъдния министър, излъчен от ДБ, надявам се и вярвам, че това ще бъде един добър избор, нека да видим как ще се развие дискусията и гласуването, заяви Цонева.

Оставката, която трябва също да бъде подадена, е на Иван Гешев, така че още веднъж да го призова просто да не се бави и да я подаде, призова за пореден път депутатът от ДБ.