Русия провежда внезапна военна проверка на Източния военен окръг
Секция: Русия
14 Януари 2022 10:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия провежда внезапна военна проверка на Източния военен окръг

/КРОСС/ Русия е започнала внезапна проверка на бойната готовност в своя Източен военен окръг (ИВО) в рамките на подготовката за провеждането на стратегическите командно-щабни учения „Восток-2022“. Това съобщиха в петък пред журналисти от руското военно ведомство, предава ТАСС.

„Във Въоръжените сили на Руската федерация продължават планираните дейности от зимния период на обучение на войските. В рамките на подготовката за стратегическото командно-щабно учение „Восток-2022“ се извършва внезапна проверка на бойната готовност на войските на Източния военен окръг“, съобщиха от министерството.

От Министерството на отбраната подчертаха, че „в определените райони поделенията на Източния военен окръг ще трябва да отработят широк спектър от задачи за организиране на всестранно обезпечение и да изпълнят контролно-изпитателни упражнения по учебни предмети с тактически упражнения и бойна стрелба на отдалечени полигони“.

В хода на проверката на бойната готовност на ИВО ще бъдат проверени възможностите на транспортната мрежа на Русия. „Специално внимание ще бъде отделено на оценката на възможностите на транспортната инфраструктура на държавата за осигуряване на транспортиране на войски навреме“, заявяват от военното ведомство.