Вицепрезидентът посрещна виртуални гости по случай Василица
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Януари 2022 17:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вицепрезидентът посрещна виртуални гости по случай Василица

  Ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в град Върбица поздравиха Илияна Йотова

/КРОСС/ Ученици от Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в град Върбица, област Шумен, бяха виртуални гости на вицепрезидента Илияна Йотова по повод Василица – ромската Нова година. За 13-а година Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ организира събития в различни институции по повод празника. Ръководството на „Амалипе“ благодари на вицепрезидента за подкрепата и доброто сътрудничество по различни проекти. Илияна Йотова поздрави центъра за дейността му, която привлича все повече съмишленици. „Обща е целта ни да строим не стени, а мостове помежду си“, посочи вицепрезидентът. Следващият проект, по който ще работят съвместно тя и „Амалипе“, е за превенция на ранните бракове.

Илияна Йотова пожела на учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ никога да не се отказват от мечтите си, да слушат своите родители и учители, които разтварят пред тях неизчерпаемата книга на познанието. Вицепрезидентът благодари на ръководството и екипа на училището за всеотдайната им дейност и любовта, с която се възпитават децата. „Зная, че правите и невъзможното, за да изпълнявате своята мисия в тези трудни времена на пандемия“, посочи Йотова.

От своя страна, директорът Минка Атанасова изтъкна, че над 50% от учителите са бивши възпитаници на училището.

Учениците зарадваха вицепрезидента с музикални изпълнения, с разкази за традициите, свързани с Василица. „Бъдете здрава и търпелива през цялата година. Водете целия народ до утре, даже до амина!“ – този късмет изтегли виртуално Илияна Йотова от новогодишната баница, която учениците бяха приготвили.