Ето какво време да очакваме през уикенда
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Януари 2022 18:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ето какво време да очакваме през уикенда

/КРОСС/ Предстоящите почивни дни ще са с динамична облачност, без валежи и с дневни температури между 5 и 10 градуса. В събота над страната ще премине нестабилен студен атмосферен фронт, облаците ще са повече, но слаб сняг ще прехвърчи само по най-високите планински масиви. Вятърът ще утихва и ще позволи в неделя сутринта на много места да се образуват мъгли с понижена видимост. След това денят ще е с повече слънце.

В планините облаците ще са повече в събота с потенциал да падне незначително количество сняг в масивите на Западна България. В първия почивен ден вятърът ще остане силен с мощни пориви в часовете до ранния следобед. След това ще утихва. Дневните температури и през двата дни ще се колебаят от минус 1 до минус 5 градуса.

В понеделник дневните температури ще се повишат леко с градус-два до ранния следобед. След това вятърът ще се усили с мощни пориви в Дунавската равнина и някои области в Южна България.

С преминаването на пореден студен фронт ще захладнее. Във вторник ще превали сняг – в по-значителни количества в Стара планина и някои райони на Предбалкана, информриа Нова тв. Още в рамките на деня обаче облачността бързо ще се разкъса, но ще остане студено. Температурите ще паднат още в сряда сутринта - до минус 7 – минус 8 градуса.

След краткотрайно затопляне с повече слънце в четвъртък, в петък отново се очаква нахлуване на студен въздух с потенциал за ниски температури и снеговалеж в Западна България.