Как спортните залози в Bet365 са се променили през годините
Секция: СПОРТ
15 Януари 2022 12:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Как спортните залози в Bet365 са се променили през годините

/КРОСС/ Когато говорим за букмейкърски сайтове, едно от първите имена, за които ще се сетим в световен мащаб, е това на Bet365. Няма как и да е иначе, след като английският бранд е създаден през 2000 г. и в момента има над 70 милиона акаунти в повече от 200 държави. Британският бетинг гигант има над 3500 служители и е най-големият частен работодател в град Стоук он Тренд, откъдето са собствениците му, както и в Топ 5 по същия показател в цяла Великобритания. Компанията има седалище и в Малта, а от 2016 г. има лиценз за България.

Историята датира още от 1974 г., когато бизнесменът Питър Коутс придобива няколко букмейкърски пункта. Малко над четвърт век по-късно той решава да назначи дъщеря си Денис, която току-що е завършила мениджмънт. Този ход се оказва успешен. 33-годишната дама създава компанията Bet365 и я развива изключително добре, за да стане днес тя една от най-големите в бранша. Затова спомага и фактът, че в началото има и наземни пунктове, заради което марката достига до повече хора и придобива популярност. През 2005 г. Bet365 се насочва само към интернет пространството, а през 2011 г. прави и мобилно приложение, с което можете да поставяте залозите си от всяка точка на планетата.

Букмейкърът бе достъпен за мнозина играчи в България от повече от 10 години, но преди 2016 г. това не ставаше по официалния начин. Дотогава Бет 365 така и не получаваше лиценз в страната ни, въпреки чистите си намерения и изрядността в документите. Постоянно обаче абонатите влизаха чрез различни "мирър линкове", за да поставят своя Бет365 спортен залог. След дълга съдебна сага британският гигант получи лиценз от комисията по хазарта през 2016 г. и популярността му стана още по-голяма. Две години преди това той подаде документи, които не бяха одобрени. След това обаче съдът отсъди в негова полза и нямаше причина Държавната комисия по хазарта да не го официализира за България.

Любопитното е, че едно от нещата, за които трябва да благодарим на Бет365, е изобилието от бонуси, които днес се предлагат от всички букмейкъри. За да подсигури интерес към бранда си малко след стартирането му, Денис Коутс подготвя няколко стратегии. Една от първите е стартирането на серия от безплатни залози в онлайн платформата. От днешна гледна точка това може да звучи нормално, но през 2001 г., никой не предлага подобни бонуси на клиентите си. Тази стратегия води до привличането на хиляди нови залагащи, само и единствено благодарение на обещанието за безплатен залог.

В началото се е залагало само на краен резултат на двубои от водещите първенства, след това постепенно влизат и повечето маркети в едно събитие, за да се стигне до огромния брой от 780 000 двубои и състезния днес, като над 65 процента от тях могат да се гледат на живо с видео връзка. Има и любимите на всички слотове, казино игри на маса, част от които са с живи крупиета, много модерните напоследък витруални и електронни спортове. Дисциплините се увеличават постоянно, а уникалните промоции на компанията също я правят много предпочитана сред любителите на залганията.