Проф. Николай Витанов: Апокалипсисът се отлага
Секция: Коментари
14 Януари 2022 21:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Николай Витанов: Апокалипсисът се отлага

/КРОСС/ В предаването „Панорама“ по БНТ проф. Николай Витанов, каза че на мои изчисления се базира част от решенията на новия план на правителството. „Планът е базиран на анализ, основан  на много параметри – мултифакторен анализ, така че не е само един индикаторът, на базата на който ще се взимат решенията. Освен интензивните легла, ще се взима предвид и заболеваемостта например. Следващият фактор е картата, която показвам оцветена в различни цветове. Например в момента Русе е на етап 4. Много важен фактор са и медицинските специалисти. И като се направи този мултифакторен анализ, чак тогава ще се взима решение.“

Апокалипсисът се отлага – думата е „отлага се“, а не отменя се, обясни Витанов. „В около 8 области е разпространен основно Омикрон, но в другите около 20 области в България той тепърва ще се бори за доминация“.

Аз гледам смъртността каква е – 75-85 човека на ден, ако беше само Омикрон, тя трябваше да бъде по-малка, което показва, че Омикронът още не е доминантен, допълни още професорът.

Аз благодаря на моите хейтъри, защото те направиха нервите ми толкова железни, че сега се оправям с огромни проблеми, благодарение на тях, заяви Витанов.