Защо никога не е топло в самолета?
Секция: ЛЮБОПИТНО
15 Януари 2022 17:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защо никога не е топло в самолета?

/КРОСС/ Мислили ли сте си по време на полет, че в самолета е твърде хладно? Някога чудили ли сте се защо няма силно отопление в самолетите? Причината е здравословна и това е само една малка особеност на летенето, от тези които съществуват, за да се спасяват животи, пише pochivka.blitz.bg.

Според британския "Експрес" температурата в самолета е толкова ниска, за да може пътниците да останат будни. Да, точно така. Има огромна вероятност да припаднете по време на полет, ако е твърде топло.

Има проучвания, които търсят връзката между губещите съзнание пътници в самолетите, налягането и температурата в самолетния коридор. Според едно изследване хората много по-лесно могат да загубят съзнание по време на полет заради т.нар. "хипоксия", която означава недостатъчно снабдяване на клетките с кислород.

Когато кислородът е малко, човек може да припадне, а това състояние се влошава от налягането и високите температури. За да намалят инцидентите на борда, в един момент авиокомпаниите решават да поддържат температурите малко по-ниски по време на полет.