Приключи заложническата криза в синагогата в град Коливил в щата Тексас
Секция: СВЯТ
16 Януари 2022 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Приключи заложническата криза в синагогата в град Коливил в щата Тексас  Неизвестен нападател държa заложници в синагога в Тексас

*Снимката е илюстративна

/КРОСС/ Приключи заложническата криза в синагогата в град Коливил в щата Тексас. Заложниците са освободени и са здрави, съобщи губернаторът на щата Грег Абът, предадоха световните агенции. Според телевизия Ей Би Си заложниците са били четирима, в това число и равинът. По-рано днес един от тях беше освободен. 

Губернаторът на американския щат Тексас Грег Абът съобщи в "Туитър", че всички заложници в синагогата в град Коливил са спасени, предаде БНР. Часове по-рано въоръжен мъж взе четирима заложници по време на съботната служба в синагогата. Службата се предавала на живо. Мъжът е настоявал да бъде освободена осъдена на 86 години затвор жена, стреляла срещу военнослужещи и агенти на ФБР.

От полицията са съобщили за NBC News, че похитителят е мъртъв. Подробности около смъртта му не се съобщават.

***

Малко по-рано:

Неизвестен нападател държи заложници в синагога в град Коливил в американския щат Тексас. Става дума за най-малко четирима души. Смята се, че сред тях има и равин, посочват американски медии, като се позовават а представител на полицията.

Все още не е ясно какви са исканията на нападетеля, но телевизия Ей Би Си, цитира официален представител, според когото мъжът твърди, че е брат на родената в Пакистан Аафия Сидики и целта му е нейното освобождаване.

Сидики беше осъдена на 86 години затвор, след като през 2010 г. беше призната за виновна за стрелба по военнослужещи и агенти на ФБР. 

За момента няма данни за пострадали при заложническата криза,  а от Белия дом обявиха, че следят ситуацията. Президентът Джо Байдън е бил информиран за ставащото. Полицията води преговори с похитителя.

По-рано изданието „Dallas Morning News“ съобщи, че по време на живо предаване на сутрешната служба, в синагогата се чували реплики от мъж, който е предполагаемият нападател. Той казал „Позвъни на сестра ми по телефона“ и „Ще умра“. Чувала се и репликата „Нещо не е наред с Америка“.