Депутат от ПП „Възраждане”: Не сме се отказали от протести, ако зеленият сертификат не отпадне.
Секция: ПОЛИТИКА
16 Януари 2022 15:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутат от ПП „Възраждане”: Не сме се отказали от протести, ако зеленият сертификат не отпадне.

/КРОСС/ Това каза депутатът от „Възраждане" Петър Петров, който е член на правната комисия в Народното събрание, в предаването „Неделя 150" по БНР.

По думите му създаването на работна група под егидата на министър-председателя е добро продължение на случилия се протест, защото гласът на тази част от обществото, която не желае задължителния зелен сертификат и принудителната ваксинация, маскирана като доброволна, се чу и не може вече да бъде заглушен.

Според Петров това не трябва да бъде плод на политически искания, а резултат на експертна оценка на специалисти. „Не искаме това да лежи единствено на политически искания, защото няма да бъде добре прието от обществото. Нека да оставим правителството, което е легитимно избрано, то да вземе това решение", заяви Петров.

По думите му по-голямата част от обществото не е ваксинирана, не желае да бъде и правата й не трябва да бъдат нарушавани нарушават чрез въвеждане на ограничителни мерки, какъвто е сертификатът. „Ние трябва да направим така, че българските управляващи да не мачкат българското население. Нашата цел е да преговаряме и да разговаряме с тези, които в момента управляват държавата, да им поставим исканията на хората и да намерим с тях общо решение", обясни Петров.

Сред приоритетите на „Възраждане" Петър Петров посочи борбата с демографската катастрофа, за повишаването на доходите, срещу растящите цени на тока и инфлацията