Сухопътните войски в помощ на спортистите във високопланинския комплекс „Белмекен“
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Януари 2022 18:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сухопътните войски в помощ на спортистите във високопланинския комплекс „Белмекен“

/КРОСС/ Военнослужещи от 110 логистичен полк - Пловдив извършиха днес транспортиране и предоставяне на базата за подготовка на спортисти на Белмекен на агрегат за ток с капацитет 180 kW/h. Изпълнената логистична задача е по искане на министъра на младежта и спорта Радостин Василев и по заповед на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Агрегатът е разположен перманентно в 20-футов контейнер, което значително улеснява транспортирането му, извършено с контейнеровоз, базиран на автомобил Мерцедес-Бенц „Актрос". Предвидено е агрегатът да осигурява алтернативно захранване на Високопланински спортен комплекс „Белмекен" и да бъде на разположение до отпадане на съответната необходимост. Обслужването му е поверено на специалистите от базата.

С изпълнението на тази логистична задача военнослужещите от Сухопътните войски значително допринесоха за осигуряване на непрекъснат тренировъчен процес на спортистите от няколко национални отбора - на България, Норвегия, Русия и Сърбия, които се подготвят в базата на Белмекен