"Пиер карден" рестартира - модната къща иска да се включи в Седмицата на модата в Париж
Секция: ЛЮБОПИТНО
17 Януари 2022 07:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Пиер карден" рестартира - модната къща иска да се включи в Седмицата на модата в Париж

/КРОСС/ Във време, когато някои луксозни марки представят колекции със собствено темпо, модна къща "Пиер Карден" изяви желание да се присъедини към Седмицата на модата в Париж - година след смъртта на модния дизайнер, който в продължение на четвърт век твореше независимо от условностите, предаде Франс прес.

Първа стъпка в тази посока, неговият племенник Родриго Базиликати-Карден, главен изпълнителен директор на лейбъла, ще представи на 28 януари - ден след Седмицата на висшата мода, дефиле в почит към Пиер Карден, който почина през декември 2020 г. на 98-годишна възраст.

"Пиер искаше да бъде свободен. Наближавайки 80-те, той заяви, че има много млади дизайнери, които имат нужда да се интегрират в тази Седмица на модата и че той не иска да заеме тяхното място", спомня си Родриго Базиликати-Карден.

Дефилета на Великата стена в Китай през 2018 г., в Москва през 2016 г., в Астана, Казахстан, през 2017 г., в "Пале Бюл" в Прованс - любимата му резиденция, представяне на модели в театър "Шатле" в Париж по повод прожекцията на посветен на него филм през 2020 г. - в живота на дизайнера, който не спираше да работи, не липсваха събития.

Днес Родриго Базиликати-Карден иска да предаде следното послание: "Стартираме отново марката".

"Бихме искали да влезем в Седмицата на модата, поне веднъж годишно. Имаме нужда от комуникация. Чичо ми направи много и комуникацията се случи сама. Той посвети последните години от живота си на творчеството, а не на разпространението", споделя Родриго Базиликати-Карден.

Тридесетминутното дефиле в почит към Пиер Карден - два до три пъти по-дълго от ревютата на Седмицата на модата, ще "излети" към Бурже, близо до Париж, до Музея на въздуха и космоса. В рамките му ще бъдат представени около тридесет непоказвани модела на Карден, както и творения на Студиото за дизайн, в същия графичен, колоритен и минималистичен стил.