Автосалон Токио 2022: Toyota Gazoo представя GR GT3 Concept и GRMN Yaris
Секция: Автомобили
17 Януари 2022 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Автосалон Токио 2022: Toyota Gazoo представя GR GT3 Concept и GRMN Yaris

/КРОСС/ Специализираното спортно подразделение Toyota Gazoo Racing (TGR) на Toyota използва международното изложение в Токио, за да демонстрира няколко изцяло нови свои разработки, в това число концептуалната GR GT3 и GRMN Yaris.

Без да навлизат в подробности, от Toyota Gazoo коментират, че концептуалната разработка GR GT3 е създадена с идеята за един по-достъпен за частните клиенти автомобилен спорт, който обаче в същото време да бъде максимално отговорен към околната среда.

GRMN Yaris от друга страна представлява специална лимитирана серия, в която ще бъдат включени само 500 екземпляра, предназначени за японския пазар и налични за закупуване от лятото на тази година. Всеки един от автомобилите се отличава от "стандартния" GR Yaris с намалено около 20 килограма тегло, увеличена със сантиметра ширина, намалена със сантиметър височина, допълнителни подобрения по откачването и кормилната система, както и много нови възможности за персонализация, специално разработени Circuit и Rally пакети, и други.

На Автосалон Токио 2022, Toyota Gazoo Racing представя също така и концептуалните разработки bZ4X GR Sport и NX PHEV OFFROAD.