РЗИ и полицията проверяват заведенията в Ямбол
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Януари 2022 09:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
РЗИ и полицията проверяват заведенията в Ямбол

/КРОСС/ От РЗИ и полицията тръгват на проверки в Ямбол. Ще проверяват за зелени сертификати персонала и клиентите. Сутринта в едно от проверяваните заведения клиенти няма, работят двама души персонал. Инспектор Божилова съобщи, че проверките са за валидни сертификати на персонала и клиентите в заведенията.

Най-честите нарушения са свързани с това, че много пъти клиентите показват сертификати на хартия, които ние не можем да проверим дали са легитимни, ако са по-намачкани. Ако за заснети с телефона по същия начин, каза тя. Проверяват се също така дезинфектантите за ръце и за повърхности.

Инспектор Колева съобщи, че най-честите нарушения са, че клиентите показват на снимка сертификатите си и това не може да бъде сканирано. Или първо изчакват да влезе клиентът и след това го проверяват дали има сертификат. Заведенията в зимния период са малко по-празни. Ние непрекъснато ходим и проверяваме обектите.

Инспекторът уточни, че дават дежурства и на КПП „Лесово“ и като персонал са много малко, но не спират да проверяват и обектите.