Любомир Петров: Тотото е на печалба
Секция: СПОРТ
17 Януари 2022 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Любомир Петров: Тотото е на печалба

/КРОСС/ Българският спортен тотализатор Любомир Петров обяви, че държавният хазартен оператор всъщност е на печалба. Така той отговори на твърденията на новия министър на младежта и спорта Радостин Василев, който се закани да освободи целия Управителен съвет на тотото, тъй като се работило на загуба.

„Споменатите загуби са счетоводни загуби, общата печалба за 2021-а е 53 милиона лева – обяви Петров. - Да, ние сме монополист на пазара, но законът ни ограничава от гледна точка на разпространението. И все пак имаме двуцифрен ръст всяка година. Става въпрос и за политическа воля.

Когато постъпих в тотализатора, имаше налични 4 милиона лева, сега има близо 55 млн. Искам да успокоя нашите играчи, че всички печалби ще бъдат изплатени.“

Той уточни, че по-късно днес има среща с министъра, на която двамата ще обсъдят въпроса. Петров твърди, че в досегашните си контакти с Василев е разбрал, че решението за освободжаването му е „политическо“. Въпреки това той е склонен да напусне поста си, въпреки че е избран с конкурс и няма как да бъде махнат по Закона за публичните предприятия.