Китайските власти призоваха да не се внасят стоки заради Омикрон
Секция: СВЯТ
17 Януари 2022 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Китайските власти призоваха да не се внасят стоки заради Омикрон

/КРОСС/ Китайските власти призовават гражданите да не поръчват стоки от чужбина, твърдейки, че скорошна инфекция с Омикрон, открита в Пекин, е дошла от международна пратка от Канада.

Китай се бори с огнища в няколко провинции, включително случаи на силно заразния вариант Омикрон. Повечето от заразените досега са открити в Тиендзин, където на 9 декември беше открит първият случай на Омикрон в страната.

Откриването на самостоятелен случай на Омикрон в съседен Пекин през уикенда предизвика тревога. На пресконференция в понеделник служители казаха, че проследяването е установило, че инфекцията не идва от друга провинция, а от пакет, изпратен от Торонто, през САЩ и Хонконг.

Ляо Линджу, заместник-директор на градската пощенска администрация, призова хората „да не купуват продукти от отвъдморски райони“.

Властите казаха, че пациентът, диагностициран в събота с варианта Омикрон, е „признал“, че е получил пакет на 11 януари. Пакетът е изпратен четири дни по-рано. Оттогава властите поставиха под карантина семейството на пациента, куриера и над 60 други човека като близки контакти и тестваха повече от 16 000 души в родния квартал на пациента в Хайдиан.