Subaru подготвя състезателен електромобил с мощност 1073 конски сили
Секция: Технологии
17 Януари 2022 14:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Subaru подготвя състезателен електромобил с мощност 1073 конски сили

/КРОСС/ Subaru е сред новаците при електромобилите, но това не пречи на компанията да представя амбициозни проекти. По данни на Electrek автомобилният производител е представил два концептуални електрически модела по време на японското изложение Tokyo Auto Salon. Сред тях е и първият изцяло електрически спортен автомобил STI E-RA с мощност от 1073 конски сили и общо четири електромотора Yamaha.

Използвана е система за задвижване на всички колела и уникална векторна система за ускорение, която увеличава стабилността. Налична е 60kWh батерия, която е с относително малък капацитет, но това е очаквано, тъй като става дума за състезателен автомобил. Целта е постигането на резултат от 6 минути и 40 секунди за обиколка на Nürburgring през 2023 г. Subaru предвижда тестове на японски писти по-късно през настоящата година.

Компанията представи и Solterra STI Concept, по-спортен вариант на предстоящия ѝ кросоувър. Той има допълнителни спойлери и други промени, които са в тон с новото му амплоа. С новите си концепции от компанията правят сериозна заявка в сферата на електромобилите. Компанията има значителни амбиции, макар и да закъснява спрямо други производители като VW, Mercedes и GM.