Назначиха осем нови областни управители
Секция: ПОЛИТИКА
17 Януари 2022 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Назначиха осем нови областни управители

/КРОСС/ Правителството прие решение, с което се назначават нови областни управители на областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Стара Загора, Шумен и Ямбол. Със същото решение се освобождават заемащите досега съответните длъжности.

Ралица Манолова е назначена за областен управител на област Габрово. Тя е магистър по специалност „Международни икономически отношения“, с дългогодишен опит в Областна администрация – Габрово, както и в частния сектор.

За областен управител на област Ловеч е назначен Виктор Стойчев. Той е икономист, с дългогодишен опит в териториалните дирекции на Националната агенция за приходите – Велико Търново и Ловеч.

Ванина Вецина е назначена за областен управител на област Монтана. Тя е инженер-геодезист и магистър по специалност „Европейска публична администрация“, с дългогодишен опит като независим оценител и консултант в строителството.

За областен управител на област Перник е назначен Кирил Стоев. Той е магистър по „Европейска интеграция“, с опит в частния сектор.

Катя Кръстева е назначена за областен управител на област Силистра. Тя е завършила специалност „Начална училищна педагогика“, с опит в училищното образование, от 2019 г. е кметски наместник - с. Ценович.

Правителството назначи Наско Василев за областен управител на област Стара Загора. Той е магистър по ветеринарна медицина. Притежава образователна и научна степен доктор и е професор в Тракийския университет – Стара Загора, където е заемал ръководните длъжности на заместник-декан и заместник-ректор.

Владимир Йолов е назначен за областен управител на област Шумен. Той е магистър по финансов мениджмънт, доктор по „Международни икономически отношения“ с дългогодишен опит в частния сектор.

За областен управител на област Ямбол е назначен Васил Александров. Той е магистър по „Международни икономически отношения“ и „Финанси“, с дългогодишен опит като кредитен инспектор в банка. От 2020 г. работи в община Ямбол, а от 2021 г. е заместник-кмет на общината.