Водещата на БНТ Симона Кръстева и подкастът „ART Детектив“ с номинация на Forbes Bulgaria „30 под 30“
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Януари 2022 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Водещата на БНТ Симона Кръстева и подкастът „ART Детектив“ с номинация на Forbes Bulgaria „30 под 30“

/КРОСС/ Водещата и автор на подкаста поредицата за култура и изкуство на БНТ „Арт Детектив“, Симона Кръстева, е номинирана в престижната класация на Forbes Bulgaria „30 под 30“, в категория „Култура, изкуство и медии“.

Подкастът „Арт Детектив“ стартира през 2020 г. Всяка седмица Симона Кръстева представя най-важното от света на изкуството в аудио и видео подкаст, дотъпен в официалните онлайн канали на обществената телевизия и в YouTube. В началото на новия програмен сезон, продукцията продължи, включвайки нова образователна поредица в партньорство с Националната художествена галерия. Симона Кръстева е завършила медии и дигитални комуникации в Regents University , има специализация по модерно изкуство в Christie’s London и е изучила основите за декоративно изкуство в Sotheby’s New York. Има опит в дигитални медии и като дизайнер на концепции за големи издатели на списания, галерии и аукционни къщи,  участва и в благотворителни каузи в UNICEF и Women for Women UK.

Номинацията на Forbes е висока оценка за мен и „Арт Детектив“. Благодарна съм на БНТ, на ръководството и на целия екип, с който реализираме подкаста.  С тяхната вяра и помощ създадохме първия по рода си в България подкаст за култура и изкуство, който толкова бързо достигна до младите хора. За мен е чест, че успяхме да реализираме „Арт Детектив“ именно в каналите на обществената телевизия, защото вярвам, че изкуството е нещо фундаментално за всяко общество. То дава възможност за изразяване, гради връзки, обединява хора с различен произход, образование, социален статус. Изкуството е организъм, който се заражда, еволюира и подобно на всяко живо същество - има нужда да се изразява, да дефинира себе си, да общува с другите форми на изкуство и със своите почитатели. Това е и мисията ми в Арт Детектив.“, споделя Симона Кръстева.

 „30 под 30“ е най-вдъхновяващият и оптимистичен проект на Forbes. Всяка година селекцията отличава младите и иновативни лидери под 30-годишна възраст, които имат всички необходими знания и умения, както и визията да променят България и света към по-добро. Селекцията събира на едно място носители на промяна в ceктoри като бизнес, спорт, социално предприемачество, наука, технологии, здравеопазване, култура и медии, които вдъхновяват с примера си, с начина, по който преодоляват трудностите по пътя към успеха, като в същото време въплъщават ценностите на Forbes за предприемачески дух и иновативност. „30 под 30“ е трамплин за развитието на избраните в селекцията – както в България, така и чужбина, а участниците в нея ни помагат да отправим поглед в бъдещето и да видим какво ни очаква.