Подмяната продължава
Секция: Коментари
19 Януари 2022 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Подмяната продължава

/КРОСС/ Чуждите инвестиции в България са намалели с цели 47 % за миналата година. Клетвите за нулева толерантност към корупцията, прозрачност и публичност в управлението явно не хващат. Че има световна криза, е повече от ясно. Но на този фон не виждам повод за оптимизма на правителството. А може пък и оптимизмът да е породен от незнанието.

Обикновено така се получава - когато не виждаш цялата картинка, си мислиш, че с трици маймуни можеш да ловиш.

Кога, искам да знам, ще станем финансов хъб на Балканите и световен център на електровелосипедите?!? За да отвеем конкуренцията като куцо пиле домат, както образно се изразяваше ръководителят на една от партиите в управляващата коалиция.

Впрочем гледайки действията предимно на ПП, за другите подпиращи коалицията партии започва да става доста срамно участието в тази власт. И наближава моментът, в който сериозните политици там, ще решат да минимализират загубите и вредите и ще разтурят седянката.

Проблемът е основно в липсата на държавническо мислене. Поредното. Да припомня, че Борисов на същия принцип "Дайте да дадем" и "Хляб и зрелища" управлява цели 13 години, в които доведе държавата до катастрофа. Сега, вместо отласкване от дъното, променителите ударно копаят дупка в тинята, за да ни закопаят окончателно.

Ако трябва да пиша оценка на правителството, то е среден три на релси. Като тройката е за усилията да задържат коалицията въпреки огромните гафове. На практика реалните проблеми се замитат под килима, оставяйки българите сами да се оправят с проблемите си, а целият ресурс на държавата е насочен към обслужване на приоритетите на посолството.

Така, че предвиждам избори малко след Великден. Подмяната продължава....


Елена Гунчева/фейсбук