Симеон Начев се присъединява към технологичната компания DIGITALL като Вицепрезидент
Секция: Технологии
19 Януари 2022 11:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Симеон Начев се присъединява към технологичната компания DIGITALL като Вицепрезидент

/КРОСС/ Той ще отговоря за развитието на бизнеса на DIGITALL в секторите производство, автомобилостроене и строителство

Франкфурт, Германия и София, България, 19 януари 2022 г.

Технологичната компания DIGITALL (създадена след сливането на българската BULPROS и немската ec4u) посреща в екипа си Симеон Начев, който ще заеме позицията Вицепрезидент „Производство, автомобилостроене и строителство“. Той ще отговаря за утвърждаването на компанията като предпочитан партньор за Еnd-to-End (E2E) дигитална и облачна трансформация на организациите от секторите производство, автомобилостроене и строителство в Европа.

В професионалния си път Симеон Начев превръща бизнес развитието с фокус върху дигиталните трансформации и E2E Supply Chain в своя основна експертиза. Той има повече от десет години международен опит в сферата, придобит на няколко управленски позиции сред които ръководител на отдел Digital Value Chain, както и глобален мениджър ключови клиенти в Lenzing AG (Австрия) и мениджър бизнес поддръжка в Allergan.

Привличането на специалисти с богат опит като Начев е стратегическо решение на DIGITALL, която акцентира върху постоянното развитие на компетенциите си в няколко фокусни индустрии, сред които още са телекомуникации, финансови услуги и застраховане, технологичен и публичен сектор, търговия, транспорт и логистика и др.

"Уверени сме, че благодарение на техническите компетенции на Симеон, в комбинация с неговите отлични лидерски умения и опит с ключови клиенти, той е ценно допълнение към екипа на DIGITALL. Вярваме, че заедно ще превърнем компанията в предпочитан партньор за дигитална трансформация на организациите в производството, автомобилния и строителен сектор. Радвам се, че успяхме да привлечем в DIGITALL българин, който успешно е доказал уменията си в големи, компании извън страната.", коментира Ивайло Славов, Главен изпълнителен директор на DIGITALL.

В допълнение, Давид Лаукс, Главен оперативен директор в компанията казва: "Приоритет за нас е утвърждаването на DIGITALL като водещ партньор на Salesforce, Microsoft и SAP в Германия, Австрия и Швейцария чрез изграждане на партньорска мрежа, основана на доверие и утвърдени стандарти. За да постигнем това, се нуждаем именно от такива ярки умове като Симеон, които имат солиден опит, неограничена енергия и бизнес нюх."

Фокус в работата на Начев на новата позиция ще бъдат три основни фактора: високо качество на услугите, иновации и успешни проекти. Други краткосрочни цели пред новия Вицепрезидент „Производство, автомобилостроене и строителство“ са привличането на нови таланти в екипа на DIGITALL и разработването на стратегия за устойчивост, която да ускори пътя на компанията към Net Zero.

„Вярвам, че с моята експертиза и опит ще допринеса за надграждане портфолиото на компанията в сферата на дигиталната трансформация и облачните услуги, както и за разработването на иновативни решения за персонализирано изживяване на клиентите през различни канали”, коментира Симеон Начев.