Жестокото убийство в Русе: Жертвата била отвлечена, удушена и разчленена
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Януари 2022 13:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жестокото убийство в Русе: Жертвата била отвлечена, удушена и разчленена

/КРОСС/ Окръжната прокуратура в Русе и Областната дирекция на МВР разкриха подробности около грабежа, отвличането и жестокото убийство на Еранухи Ованес Пехливанян - собственичка на аптеки в крайдунавския град. Двама души са подведени под наказателна отговорност.

По нареждане на главния прокурор Иван Гешев, поради високата степен на организираност в действията на предполагаемите извършители, Върховната касационна прокуратура също ще наблюдава случая.

Жертвата е обявена за издирване на 14 януари. Образувано е досъдебно производство и цялото ръководство на ОД на МВР е било ангажирано със случая.

Данните сочат, че на 11 януари жертвата била похитена от извършителите. Те я следили повече от месец и установили навиците от ежедневието й - често носила в себе си големи суми пари в брой.

Привечер излязла от аптека с 20 хил. лева и сама тръгнала към автомобила си, паркиран в близост до сградата на НАП. Там била пресрещната от похитителите, единият от които бил облечен с униформа, наподобяваща тези на полицаите. Той поискал личната й карта, след което се качил в автомобила й, сложил й белезници и подкарал колата. Другият похитител се движил с друг автомобил след тях. Жертвата била преместена от нейната в другата кола, сочат данните на разследващите.

Извършителите взели въпросните 20 000 лв., които тя носела в себе си, а след това я завели в дома й, в който държала още 45 000 лв. в различни валути. Взели и тях. Отвели я в покрайнините на град Русе и там я убили чрез удушаване. На следващия ден разчленили трупа и изхвърлили частите от него в река Русенски Лом, твърдят от държавното обвинение.