Дензъл Уошингтън влиза в образа на Макбет
Секция: Шоубизнес
19 Януари 2022 17:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дензъл Уошингтън влиза в образа на Макбет

/КРОСС/ Режисьорът Джоел Коен преплита в едно киното и театъра в новата адаптация на шекспировата пиеса – "Макбет". Той представи своята черно бяла филмова версия на 400-годишната история, а в главните роли се превъплъщават носителите на "Оскар" Дензъл Уошингтън и Франсис Макдормънд.

Уошингтън влиза в образа на един от най-известните герои на Уилям Шекспир във филма "Трагедията на Макбет". Той се превъплъщава в ролята на шотландския пълководец, който, подтикнат от жена си, извършва убийство, за да се добере до трона.

От Питър О'Тул и Иън Маккелън до Джеймс Макавой и Майкъл Фасбендър - списъкът с актьори, изиграли главната роля в Макбет е наистина дълъг.О казва се обаче, че Уошингтън не познавал добре героя си и никога преди не е гледал пиесата на сцена.

"Така се случи, че по волята на съдбата не бях гледал пиесата в театър. Не че съм я избягвал. Просто не я бях гледал. Имах късмет, че Джоел, Фран, и аз се събрахме и започнахме да четем сцените заедно. Трябваше да вникнем в материала, да задаваме въпроси, да видим как ще тръгне съвместната ни работа", заяви Уошингтън.

По думите му е нямало как да не е под напрежение имайки предвид всички предишни адаптации. "Можете ли да си го представите? Все едно някой ти казва: "Виж, това е страхотна пиеса на 400 години, гледай да не я оплескваш. Не че усещах такъв натиск …Пиесата ще продължи да е добра, независимо дали аз съм объркал нещо или не”, смята той.

В образа на Лейди Макбет в напомнящия за сценична постановка филм влиза актрисата Франсис Макдорманд.

Любопитно е, че това е първият филм на един от братята Коен, в който другият не е замесен. Джоел е и сценарист, и режисьор, а Итън за момента се е отдал на театъра.