Здравни експерти препоръчват маски от типа N95 и KN95
Секция: Здраве
19 Януари 2022 19:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Здравни експерти препоръчват маски от типа N95 и KN95

/КРОСС/ Здравни експерти от САЩ препоръчват да се използват предпазни маски от типа N95 и KN95 за по-добра защита срещу силно заразния вариант Омикрон на новия коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Маските от типа N95 прилепват по-плътно към лицето от платнените и са направени от специален материал, който блокира 95% от вредните частици. Влакната са поблизо едно до друго, а също така имат електростатичен заряд, който привлича молекулите да се придържат към маската, а не да преминават през нея.

Видовете KN95 и KF94 предлагат подобно ниво на защита. Центровете за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ наскоро актуализираха насоките си, като препоръчаха да се носят предпазни маски, използвани от здравните работници.

Какви маски да ползваме за защита срещу коронавируса? Множество данни показват, че носенето на маска за лице помага да се предотврати разпространението на коронавируса.

Изрично се споменава, че е важно да се избере предпазно средство, което да пасва добре на лицето. Специалистите предупреждават, че трябва да се подхожда с особено внимание при покупкатана предпазни маски, тъй като има много фалшиви. На пазара в САЩ, например, около 60 процента от предлаганите като KN95 не отговарят на определените стандарти за качество, отбелязват от Центровете за контрол и профилактика на заболяванията.