Мъж беше изнасилен и пребит до смърт във Велинград
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Януари 2022 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъж беше изнасилен и пребит до смърт във Велинград

/КРОСС/ 42-годишен мъж беше изнасилен и пребит до смърт във Велинград. Това съобщиха от Районната прокуратура в Пазарджик. Във връзка със случая са привлечени като обвиняеми двама братя - на на 22 и 17 г., за това, че на 13 януари са извършили полово сношение с мъжа, като са употребили за това сила и заплашване, съобщиха от обвинението.

На 16 януари е бил получен сигнал, че в постройка е открит починал мъж. Установено е било, че по тялото на мъжа има следи от побой и полово насилие. Няколко часа по-късно двама братя са задържани за срок от 24 часа.

Те му нанесли побой и извършили полово сношение. Малко по-късно двамата си тръгнали и оставали пострадалия. Сигнал, че мъжът е починал е бил подаден на 16 януари.

При извършения оглед в постройката, където е живеел, е бил открит дървен кол. Според първоначалните данни на медицинските експерти смъртта е настъпила вследствие на разкъсване на вътрешни органи на тялото.

Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа, като прокуратурата е внесла искане в съда за определяне на мярка за неотклонение - постоянен арест спрямо тях.