Чувствително затопляне и слънчево време днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Януари 2022 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чувствително затопляне и слънчево време днес

/КРОСС/ Минималните температури днес ще са от минус 7° до минус 2°, в София - около минус 4°, а максималните чувствително ще се повишат и ще са между 6° и 11°.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен вятър от запад-югозапад. През по-голямата част от деня ще бъде слънчево, но през нощта срещу петък се очакват валежи и рязко застудяване.

В планините също ще преобладава слънчево време. Вятърът там ще остане от северозапад, силен, с тенденция през деня да продължи да се усилва. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 4°, на 2000 м - около минус 2°.

Предимно слънчево ще бъде на морския бряг, с умерен, временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са около 7°-8°, а вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

През нощта в Западна България ще завали дъжд, който бързо ще премине в сняг. В петък снеговалежи ще има на много места в страната. Ще духа силен северозападен вятър, а температурите съществено ще се понижат. През почивните дни застудяването ще продължи. Ще има и райони с превалявания, почти навсякъде от сняг.