Нетера е призната за ключов инвеститор в дейта центрове в региона
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Януари 2022 10:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нетера е призната за ключов инвеститор в дейта центрове в региона

/КРОСС/ Най-новият център за данни на компанията – SDC 2, отваря врати през март 2022, първите му клиенти се възползват от преференциална цена

 

Нетера е единствената българска компания, призната за ключов инвеститор в дейта центрове в Централна и Източна Европа, показва анализът Central and Eastern Europe Data Center Market - Industry Outlook & Forecast 2022-2027, на международния доставчик на информационни услуги GII.

В списъка са още Amazon, Microsoft, Equinix, Google, Digital Realty, NTT, Yandex и други.

Като телеком оператор, който от 26 години работи на глобалния пазар и осигурява свързаност по цял свят във висококонкурентна среда, Нетера инвестира дългосрочно и стратегически в изграждането и поддръжката на независими, неутрални дейта центрове.

В тях компанията предоставя на клиентите си първокласна колокация, бърза и сигурна свързаност, по-ниски разходи за охлаждане, възможност за наемане на апаратура и сървъри, поддръжка от професионален екип 24/7.

София дейта център 1 (SDC 1) се намира в София и е изграден в съответствие с изискванията на TIER III. Сградата е специално проектирана за център за данни и отговаря на най-високите международни стандарти.

SDC Столник е част от Дейта център парк Столник - най-големият дейта център и телекомуникационен хъб в региона. Той предлага неограничено пространство за колокация и мощност. SDC Столник разполага и със специално проектирани зали за криптомайнинг.

Друго предпочитано място за непрекъсваеми IT услуги е SDC Русе. Той е основна точка на присъствие на BFOR (Bulgarian Fiber Optics Route) - най-краткия маршрут между Румъния и Турция.

През март 2022 г. отваря врати най-новият център за данни на Нетера – София дейта център 2 (SDC 2). Той e разположен непосредствено до SDC 1, а неговите клиенти ще се възползват от предимствата на вече изградената бизнес и телекомуникационна инфраструктура – свързаност с всички съществуващи клиенти на Нетера и достъп до високоскоростни, сигурни и резервирани международни мрежи и маршрути.

Желаещите да наемат място в SDC 2 получават 10% отстъпка от стандартната цена за колокация.

Чрез своите центрове за данни и вече изградената глобална мрежа с точки на присъствие в над 180 държави, Нетера предоставя широко портфолио от услуги: международна свързаност и връзка с едни от най-големите оператори и създатели на съдържание в света.

SDC е място, на което бизнесът се доверява и за наем на високопроизводителни физически или облачни сървъри, за защита от DDoS атаки и бекъп услуги (BaaS). Така компаниите спестяват инвестиции в скъпо оборудване, специалисти и софтуер, като същевременно разчитат на безупречна техническа и IT поддръжка.